Sunday, February 26, 2012

Turunc Receli

Turunc receli yapimi icin gerekli olan malzemeler:


  • 7-8 turunç

  • 1,5 kilo şeker

  • 2 su bardağı su

  • Yarım limon suyu



Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır. Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz. Kabuklar dilimler halinde çıkarılır. Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor.






Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir. Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar.




Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır. Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı.




Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır. Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir. Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır. Afiyet Olsun :)


Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.






Bu ornek ile alakali daha detayli model gorebileceginiz kaliteli bir sayfa : dantel igne oyali havlu kenarlari

1 comment:

  1. Merhaba,

    Size link verdim, haberiniz ola.

    Ellerinize sağlık.

    Hatalı anne

    ReplyDelete